23 Ocak 2013 Çarşamba

23.01.2013 Türkiye Gündemi

Ankara'da Libya Devlet Başkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Abdullah Gül Libya özgür bir ülke haline geldi vurguladı. 17 Şubat Devrimi sayesinde.

'' Bizim sevgili kardeşleri yeniden bina Libya vardır, "Gül altını çizdi.

"Cumhurbaşkanı el-Magariaf Libya kabine ve milletvekillerinin üyeleri ile Türkiye'yi ziyaret ediyor. Bu ziyaret Türkiye ile Libya arasındaki kardeşliğin yeniden edildiğini büyük bir göstergesidir" dedi.

"Türkiye ile El-Magariaf ziyareti denizaşırı ilk yolculuklar biridir," dedi.

"Türk-Libya ilişkilerinin çok eski. Biz 500 yıllık bir geçmişi var. Biz Libya ile ekonomik ilişkilere büyük önem vermekteyiz. Libya ile ticaret hacmimiz 2,5 milyar ABD dolarına ulaşmıştır," Gül belirtti.

"Dayanışma ve Libya ile işbirliğini mümkün olan en güçlü şekilde devam edecek," dedi.

"Bizim bayrakları üzerinde ay ve yıldız, Türkiye ve Libya halkları birbirlerine hissediyorum sevgi güzel sembolleri," Gül de söyledi.

Cuma günü iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hüseyin Çelik Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü tek bir milletvekili ya da siyasi parti için dokunulmazlığının kaldırılması ve sadece belirli kişiler ya da taraflar hedefleme düzenlemeleri yapmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

Celik adlı Cuma günü Ankara'da AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında geldi.

"10 Barış ve Demokrasi PKK militanları sarıldı Partisi (BDP) milletvekilleri için özel bir uygulama olacaktır. Sorunu esaslar çerçevesinde ele alınacaktır," Çelik de söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türk sermayesi, Ankara'da bir ziyaret kapsamında Türk parlamentosunda bir konuşma yaptı.

Abbas BM bu ayın başlarında "üye olmayan gözlemci devlet" Filistin'in durumunu kaldırdı ve Türkiye yükseltme için Filistin teklif için sadık bir destekçisiydi yana yaptığı ilk dış gezisi öder.

"Şimdi ne Yapılacaklar Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Sadece başlangıç değil sonucudur. Fakat biz doğru yolda yürüyorlar. Biz 1967 sınırları içinde ve Allah'ın izniyle sahip tam bağımsız bir Filistin devletine doğru yürüyorlar Bu devletin başkenti Kudüs olacak, "Abbas Türk milletvekilleri anlattı.

Abbas durumu yükseltme BM oylama vesilesiyle New York'a Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti Türk desteğinin son gösterisi olduğunu söyleyerek, Filistin davasına verdikleri destek için Türk cumhurbaşkanı, hükümeti ve Türk halkı için minnettarlığını ifade .

"Davutoğlu sıradan bir ziyaretçinin ancak, tüm ülkelere iletişim durumu yükseltme için maksimum çabayı harcayarak aktif bir rol oynadı birisi olarak değil, sadece orada," Abbas dedi.

Abbas İsrail hükümeti Kudüs ve çevresinde yeni yerleşim binlerce inşa edilmesi planlanmaktadır söyleyerek, Türkiye ve Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın kaldırılması için çaba sarf etmek "Tüm kardeş ülke" diye sordu.

"Bu durumda, biz hiçbir şüphe farklı şekillerde cevap verecektir. Biz uluslararası kurumlara başvurarak biz en iyi şekilde halkımızın, toprakları ve kutsal yerleri koruyacak," Abbas dedi.

"Bugün, barışa bir şans vermek istiyorum. Biz, sürüm [Filistin] mahkumlar yerleşimlerin genişletilmesi durdurmak ve belirli bir takvim 2008 yılında terk edildi müzakereleri sürdürmeye onun yükümlülüklerini yerine İsrail çağırıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder